Protivlomna vhodna vrata

Protivlomna vhodna vrata


Vlomilci so dejavni tudi podnevi,

ko nas ni doma in ne samo ponoči kot mislijo mnogi. Zščitite se torej s protivlomnimi vhodnimi vrati DOORS, ki bodo vašo hišo in predmete ščitila 365 dni v letu.

Vlomilci niso „dobrodošli“!

Pomislite na priložnosti, ki jih avtomatično nudimo vlomilcu. Ko zapustimo hišo in pustimo samo eno okno na kipanje odprto ali samo zaprta in ne zaklenjena vrata, smo vlomilcu dali priložnost, da z lahkoto vstopi. Kajti večina vlomilcov je priložnostnih, to pomeni da iščejo toliko časa da najdejo slabo zavarovano hišo in takrat hitro regirajo in vas okradejo.

Zaščitite se s protivlomnim okovjem!

Polovica vlomilcev vedno vstopi skozi glavna vhodna vrata ali stranska vrata. Najbolj oslabljene točke na vratih so zaporni elementi, kljuke, clindrični vložki ali stekla. Statistično gledano vlomilec največkrat uporabi samo navaden izvijač s katerim demontira okovje in odpre vrata. Zato je pomembno da vlomilcu vstop kar se da otežimo. Večtočkovna varnostna ključavnica je največkrat že dovolj, da vlomilec opusti svoj namen, ko ugotovi da bo potreboval dalj časa kot je načrtoval.

Navodila kako se zaščitite efektivno


Osnovna zaščita

Potrebno okovje: 5-točkovna varnostna ključavnico na valjčke (tip WINKHAUS R4).

PROTIVLOMNOSTNI RAZRED RC1

Potrebno okovje: 3-točkovna varnostna ključavnica na kavlje (tip WINKHAUS M2), varnostna kljuka s pokrivalom clindra ali brez (tip ES1), cilindrični vložek, ki ima zaščito proti prevrtanju (tip DOORS P3), lepljeno varnostno steklo (tip VSG 6 mm)

PROTIVLOMNOSTNI RAZRED RC2 (priporočamo)

Potrebno okovje: 3-točkovna varnostna ključavnica na kavlje in zaporna letev na podboju (tip WINKHAUS M2), varnostna kljuka s pokrivalom clindra (tip ES1), cilindrični vložek, ki ima zaščito proti prevrtanju (tip DOORS P2 ali P3), lepljeno varnostno steklo (tip VSG 10 mm, P4A)

PROTIVLOMNOSTNI RAZRED RC3

Potrebno okovje: 5-točkovna varnostna ključavnica na kavlje in zaporna letev na podboju (tip WINKHAUS M4), varnostna kljuka s pokrivalom clindra (tip ES2), cilindrični vložek, ki ima zaščito proti prevrtanju (tip DOORS P2), lepljeno varnostno steklo (tip VSG 10 mm, P5A), varovala na strani nasadil (tip KFV 8042), vrsta lesa na podboju: hrast, macesen ali meranti.

Pripomočki vlomilcev po standardu DIN V ENV 1627

PROTIVLOMNOSTNI RAZRED RC1
Vlomilec poskuša z uporabo sile telesa (roke, ramena, noge) vstopiti skozi vrata.

PROTIVLOMNOSTNI RAZRED RC2
Vlomilec poskuša s pomočjo manjših pripomočkov kot so npr. izvijač, klešče in zagozde vstopiti skozi vrata.

PROTIVLOMNOSTNI RAZRED RC3
Vlomilec poskuša z dodatnimi pripomočki kot so večji izvijač ali lomilka vstopiti skozi vrata

Certifikat RC2 DOORS

Certifikat RC2

Certifikat RC3 DOORS

Certifikat RC3