Hiša iz starega lesa

Les je najboljše kar nam nudi narava


Les je poln značajev in življenja.

Z njim se srečujemo na vsakem koraku in ga poznamo bolje od drugih materialov; kot vhodna vrata, kos pohištva, glasbeni instrument, ali npr. navaden svinčnik. Les je čudovit produkt narave, ki ga ljudje že od nekdaj in še danes na novo odkrivamo.

Les je eden izmen najbolj naravnih in materialov,

ki ga je v izobilju in ga bo ob primernem izkoriščanju za vedno dovolj, saj se gozdovi lahko obnavljajo. Njegova pestra raznolikost, individualne posebnosti in izjemne lastsnosti ga uvrščajo med najpopmembnejše surovine, ki nam jih nudi mati narava. Slovenija je dežela gozdov. Z njim je prekrite okoli 3/5 površine, kar pomeni, da je skoraj vsak slovenski kraj v bližini gozda

V podjetju DOORS se zavedamo pomena ohranjanja okolja,

zdravega in prijetnega bivanja, izkoriščanja našega naravnega materiala in pomembnosti lesa kot slovenske strateške surovine. Les ni prijazen samo do človeka, temveč tudi do okolja, in to v celotnem življenjskem ciklusu, tudi po odstranitvi.

Drevo maecsen
Lepljenci
Vhodna vrata macesen
Vhodna vrata stari les

Ljubezen do narave in lesa


Les in z njim lesena gradnja pridobivata na svoji pomembnosti. Nenazadnje nam to sugerira tudi nov zakon o zelenem naročanju, kjer so prvič postavljene zahteve o obvezni vgradnji lesa v javne objekte. S tem pa tudi zavedanje vpliva lesene gradnje na ohranjanje okolja. Les je namreč edini gradbeni material s pozitivno ekološko bilanco.

Les ni samo naraven material. Les nosi v sebi pomembne čustvene in estetske vrednote. Je živ material, ki diha, deluje. V njem je lepota, ki izhaja iz njega samega. Ima svoj vonj, starost. Je material z bitjo. Ustvarja dobro počutje v bivalnih in poslovnih prostorih. Les je lep - poskrbimo, da nas bo obkrožal tudi v naši bližini.